一、交际用语
1.— This seafood soup is too sour and hot, don’t you think so?—_________________I think it’s just right actually.
答案:A. Not really.
2.— Diana, do you eat apple every day?—_________________
答案:A. No, sometimes I’d have a boiled egg.
3.— Good morning, Susan. Would you mind going to get me a cup of coffee?—_________________
答案:C. No problem! You want the usual?
4.— I apologize for the terrible mistake I made yesterday.—_________________
答案:B. Never mind.
5.— I wonder if I could use your portable computer tonight?—_________________I’m not using it right now.
答案:C. Sure, here you are.
6.— What an awful day!—_________________
答案:A. Yes, the heat is killing me.
7.— I’m leaving for Tibet on business tomorrow.—_________________
答案:C. Have a pleasant trip!
8.— Do you understand what professor Lin said just now?—_________________
答案:A. More or less.
9.— When shall we meet this evening, at 8:00 or at 8:30?—_________________
答案:B. Either time will be OK.
10.— How far is it from chemistry building to the library?—_________________
答案:B. It’ll take less than 5 minutes.
11.— Terribly sorry, John. I think I was a bit rude to you just now.—_________________, but don’ t do that again!
答案:B. Forget it
12.— Oh. Dear! I’ve lost my new iPad mini.—_________________
答案:C. What a pity!
13.— Why is it so hard to get fast service in this store?—_________________
答案:B. I’m really sorry about that.
14.— Excuse me, is this the right direction for the National Arts Museum?—_________________
答案:B. You are in the opposite direction.
15.— When do you celebrate Christmas in New Zealand?—_________________
答案:B. In summer time.
16.— Hi! Haven’t seen you for ages. How’s everything?—_________________
答案:C. What a pleasant surprise! I’m fine. And you?
17.— Why didn’t you invite Elisabeth to join your new program?— You know she’s_________________
答案:A. a wet blanket.
18.— Aren’t you crazy about tennis? Why not sign up for it?—_________________
答案:A. It sounds attractive.
19.— May I have a bit more of this wine?—_________________
答案:B. Sure, let me pour it for you.
20.— I suppose you have been buying new year gifts for your children.—_________________
答案:A. It’s difficult to choose actually.
21.— I get at least half an hour exercise of listening English every day.—Terrific!_________________
答案:B. Keep it up!
22.— Is it better to be physically attractive or intelligent?—_________________
答案:C. For me, be intelligent is better, but that depends on.
23.— We also have a food sanitation management law, but it is not strictly enforced.—_________________I think another reason may be connected with industrialization of food production.
答案:A. So sorry to hear that.
24.— B&N has many stores where customers can buy the products and get help.—_________________Amazon doesn’t provide that!
答案:A. It’s amazing!
25.— Doctor, I’ve got a sore throat and fever. I’m afraid I’ve got a flu.— Let me have a look._________________
答案:B. Take it easy, you just got a cold.
26.— There are so many sweaters that I don’t know which to choose. Can you recommend one?—_________________
答案:B. The black sweater suits you well.
27.— Long time no see, Jeffery? Do you still remember me?—_________________
答案:B. Oh, it’s you, Doctor Lin. Nice to meet you!
28.— Thank you ever so much for the Huawei Watch you sent me.—_________________
答案:A. I’m glad you like it.
29.— Could you roll up your left sleeve? I’d like to take your blood pressure.—_________________
答案:C. Certainly.
30.— I get at least half an hour exercise of listening English every day.—Terrific!_________________
答案:B. Keep it up!
31.— China Mobile customer service. Good morning! Can I help you?—_____________________
答案:C. I have trouble in dialing the telephone.
32.— Do I need to take some more medicine?—_________________
答案:C. No, I don’t think so.
33.— Aren’t you crazy about tennis? Why not sign up for it?—_________________
答案:A. It sounds attractive.
34.— Is the flight from Shanghai to Singapore on time?—_________________
答案:C. No, it’s delayed two hours.
35.— I’ll be free from 3:00 tomorrow afternoon. Do you think it’s convenient for you?—_________________
答案:B. That’s quite all right.
36.— Catherine, would you give some opinions about my PPT?—_____________________, however, I have one suggestion.
答案:C. It looks fine to me
二、词汇与结构
1.________ I know, she is a keen observer of the nature.
答案:C. As far as
2.He used to be afraid of biochemistry but he has __________ that now.
答案:B. got over
3.If my husband refuses to sign the document, ________.
答案:C. neither will I
4.Some of the experiments ________ in our textbook are difficult to perform.
答案:C. described
5.This candidate _________ Spanish for six years by the time he takes his examination.
答案:B. will have studied
6.The reason why I plan to go there is ________ if I don’t.
答案:C. that she will be disappointed
7.It is known to all that a lot of actor industry ________ accepted plastic surgery.
答案:B. celebrities
8.After lengthy talks the two companies finally reached a ________.
答案:A. compromise
9.You can go to the university __________ you pass the entrance examination.
答案:A. only if
10.My doctors ________ that I had high risk of liver cancer.
答案:C. estimated
11.________ or not is still not known.
答案:B. Whether he will attend the conference
12.Richard, _________, works in isolation but I have no doubts about his abilities.
答案:C. for instance
13.Be careful! ______!
答案:C. Here comes the bus
14.________ how to deal with the trouble of the computer, Richard had to ask his brother for help.
答案:C. Not knowing
15.It’s very smart ________ of such a terrific idea.
答案:B. of you to think
16.If you want to download this file, you need to connect your mobile phone _______ Internet first.
答案:A. to
17.He told the police that he saw two robbers ________ the apartment last night.
答案:A. burst into
18._______ the final examination is over, we can go outside for a picnic.
答案:B. Now that
19.It is said that this kind of kiwi fruit ________, however they taste delicious.
答案:B. is highly priced
20.This case is an ________ to the rule.
答案:B. exception
21.While reading an article, we should ________ our attention _______ the meaning of the whole article rather than that of the new words.
答案:B. focus…on
22.________ language, maths and history, the children are also taught music and art.
答案:B. In addition to
23._______ is known to the world, Hemingway is a great American writer.
答案:B. As
24.Neither of the young men who had applied for a position in the company ________.
答案:A. was accepted
25.It’s required that the student ________ the term paper tomorrow.
答案:C. finish
26.It was last Sunday ________ I met your elder brother at the school gate.
答案:C. that
27.The output of our company this month is _______ that of last month.
答案:A. twice as much as
28.________ twice, the postman refused to deliver our letters unless we chained our dog up.
答案:C. Having been bitten
29.With all this work on hand, he ________ to the cinema last night.
答案:C. shouldn’t have gone
30.Nowhere else in the world _________ more attractive scenery than in Switzerland.
答案:C. can you find
31.I was about ________ the office when the telephone rang.
答案:A. to leave
32.________ he can recover soon, I don’t mind how much money I have to pay.
答案:C. As long as
33.So far as I’m ________, some other arrangement would have been satisfactory.
答案:A. concerned
34.Contraction should not be used in _______writing.
答案:A. formal
35.Mr. Black bought two toys, but __________ can please his children.
答案:B. neither
36.It is quite necessary for a qualified teacher to have good manners and _________ knowledge.
答案:B. extensive
37.The ________ why Space Shuttle Columbia exploded was not clear.
答案:B. reason
38.Tim can’t _______ the maths problem he is working at.
答案:B. figure out
39.We have great interest in folk music, so ______ Jack ______ I are going to the concert this evening.
答案:C. both…and
40.Michael said that he ________ Brussels several times.
答案:C. had been to
41.They want the multimedia laboratory ________ as soon as possible.
答案:B. to be set up
42.Lucy, I need to tell you ________.
答案:B. something urgent
43.Please write down the ________ about the conversation we heard today with time order and cause-effect.
答案:A. summary
44.The new system of taxation will take ________ next year.
答案:A. effect
45.Doctor Black is reputed to be the best heart ________ in the country.
答案:C. surgeon
46.Do you know the student ________ Mrs. Green is talking with?
答案:B. whom
47.You ________ afraid of any difficulties. Be bold and overcome them.
答案:B. need not be
48.________ the future, we are full of confidence.
答案:B. Looking into
49.It’s very smart ________ of such a terrific idea.
答案:B. of you to think
50.In this country the demonstrators offered little or no ________ to the police.
答案:A. resistance
51.You should catch up with your classmates, ________ you will fall behind.
答案:B. otherwise
52.________ more than one hundred elements are known, only twenty-five of them are common and important.
答案:A. Although
53.Nowadays many companies are ________ from a shortage of skilled staff.
答案:A. suffering
54.When she arrived, I felt a little angry, because I _________ since seven o’clock.
答案:B. had been waiting
55.So little ________ about chemistry that the lecture was completely beyond me.
答案:B. did I know
56.I like climbing mountains _______ my sister prefers water sports.
答案:C. while
57.It’s free from the Google Play store and our Remote Service is offered free of ________.
答案:A. charge
58.I think the benefits of opening up space far ________ the damage that we can see.
答案:A. outweigh
59.Most cancer has no obvious early symptoms, ______ it is easy for it to escape diagnosis.
答案:C. hence
60.You can stay in my room ______ you promise not to use the computer.
答案:B. provided
61.Foreign Trade ________ as an effective means by the government to stimulate national economy.
答案:A. is regarded
62.Mary is ________ to join the army.
答案:C. not old enough
63.Since the bus is overcrowded, we ________.
答案:C. had better walk home
64.You will quickly get used to_______ this new digital camera.
答案:A. using
65.A railway ticket should indicate the place of departure as well as the _________ of the trip.
答案:A. destination
66.I can ________ him to you for the job, for he is a very good software engineer.
答案:B. recommend
67.He seems ________ to handle the tough problems.
答案:A. able
68.This artist is highly individualistic and may not ________ everyone.
答案:A. appeal to
69.All the people in the classroom are frustrated ________ the few who have passed the test.
答案:B. except for
70.With the introduction of the computer, libraries today are quite different from ______ they were in the past.
答案:C. what
71.It is said that this kind of kiwi fruit ________, however they taste delicious.
答案:B. is highly priced
72.The basketball team ________ made up of 10 players.
答案:A. is
73.It seems to me that the curtains do not ________ the decoration.
答案:C. match
74.After the 50 kilometers cross-country skiing, all the contestant were _________.
答案:B. exhausted
75.They talked to each other ________ they had been friends for years.
答案:B. as though
76.He didn’t tell me _______ or go home.
答案:A. whether to wait
77.________ the project one month ahead of schedule, they were praised by the manager.
答案:A. insist on
78.Hawaii, along with California and Florida, ________ among the most popular US tourist destinations.
答案:A. is
79.Only in a few countries _________ a reasonable standard of living.
答案:C. does the whole population enjoy
80.Elisabeth asked Michael if it was the place ________ he bought the flowers.
答案:C. where
81.A working party ________ to look into the problem.
答案:A. has been set up
82.Read the book carefully, _______ you’ll find lots of information related to our research.
答案:B. and
83.You should do _______ investigations on this matter.
答案:C. further
84.A high-quality company must promote originality and encourage ________.
答案:B. innovation
85.We trust this new machine of ours will ________ to your market.
答案:C. appeal
86.In the UK professors have many other duties ________ teaching, such as research work or administration.
答案:B. besides
87.The city’s underground ________ more people than the buses.
答案:C. carries
88.Where are you going to have the iPad Mini________?
答案:C. repaired
三、阅读理解
(一)单选题
第一篇
Can trees talk? Yes, but not in words. Scientists have reason to believe that……后文省略
1.It can be concluded from the passage that caterpillars do not feed on leaves that ______.
答案:B. have an unpleasant taste
2.The willow tree described in the passage protected itself by ______.
答案:C. changing its leaf chemistry
3.According to the passage, the willow tree was able to communicate with other trees by ______.
答案:B. giving off a special smell
4.According to this passage, bees communicate by ______.
答案:A. making special movement
5.The author believes that the incident described in the passage ______.
答案:C. seems completely reasonable
第二篇
Would a robot serving you coffee in bed make waking up easier on weekday mornings? ……后文省略
1.According to the passage, a robot in the future can_____ .
答案:B. serve you coffee in the bed
2.Chad Jenkins believes that_____ .
答案:C. drones are the initial steps of development
3.Dmitry Grishin _____.
答案:B. established an investment firm
4.Robots have to become automatons that can truly learn because _____.
答案:B. it’s impossible to pre-program a robot for everything it will meet with
5.Which of the following statements is NOT true?
答案:A. The robot platforms are going to be invaluable and costly.
第三篇
Japan is getting tough about recycling—and not in the paper and plastic kind of way. ……后文省略
1.According to the present regulations of Japan, the recycling of paper and plastic will be the responsibility of______.
答案:C. the consumers
2.Which of the following is NOT the character of plastics?
答案:B. It retains its original strength through reprocessing.
3.According to the passage, the term “plastic sandwich” refers to_____.
答案:B. a kind of plastics with different integration in each layer
4.In the passage, it is implied but NOT stated that_____.
答案:C. 21-inch TV with magnesium case isn’t very popular so far
5.The author writes this passage in order to_____.
答案:A. inform
第四篇
If you see a person carelessly throwing a cigarette to the ground, what are you ……后文省略
1.What’s people’s usual reaction when they see a person throw a cigarette butt?
答案:A. It varies.
2.Filters can be made into a material that_______ .
答案:C. can hold electricity energy well
3.Super-capacitors made from carbon _______.
答案:C. can easily carry an electrical current
4.What is the right topic for the fourth paragraph?
答案:D. The filters can be made into carbon.
5.The story tells the readers the truth that _______.
答案:C. one person’s trash is another person’s treasure
第五篇
Here’s a crazy idea: Combine bioprinting and tissue engineering to “print” ……后文省略
1.Which of the following is NOT related to animal farming, according to the passage?
答案:C. Desertification of land.
2.Why does Modern Meadow try to produce lab-grown edible meat?
答案:A. To get rid of some negative environmental effects associated with animal farming.
3.What might be the biggest challenge when this lab-grown meat is launched to the market?
答案:B. Consumer acceptance of this product.
4.Who might not be the potential customers of this meat?
答案:D. Prisoners who will be executed.
5.From this passage, we can learn that lab-grown edible meat_____ .
答案:B. is yet to come and it will solve some practical problems
第六篇
Laptop computers are popular all over the world. People use them on trains and airplanes……后文省略
1.The main purpose of the laptop program is to give each student a laptop to _______.
答案:A. use for their schoolwork
2.Why is the word “speak” in the second paragraph in quotation marks (引号)?
答案:A. They don’t really talk.
3.A window on the world in the last paragraph means that students can _______.
答案:C. get information from around the world
4.What can we infer from the passage?
答案:D. We don’t know the result yet.
5.Which of the following statements is true about Westlake College?
答案:C. It is an old college in America.
第七篇
The fridge is considered necessary. It has been so since the 1960s ……后文省略
1.The statement “In my fridgeless fifties childhood, I was fed well and healthily” suggests that______.
答案:C. there was no fridge in the author’s home in the 1950s.
2.Why does the author say that nothing was wasted before the invention of fridges?
答案:D. People had effective ways to preserve their food.
3.Who benefited the least from fridges according to the author?
答案:B. Consumers.
4.Which of the following in paragraph 5 indicates the fridge’s negative effect on the environment?
答案:A. “Hum away continuously”.
5.What is the author’s overall attitude toward fridges?
答案:B. Critical.
第八篇
Today petroleum provides around 40% of the world’s energy needs, ……后文省略
1.What are the energy resources that are renewable according to the passage?
答案:C. Wind and water.
2.China’s Three Gorges Dam______.
答案:C. is the largest of all the hydroelectric dams in the world
3.Which is the country with the first commercial power station that makes use of ocean currents produced by tides?
答案:B. Norway.
4.Which of the following statements is true about wind power?
答案:D. All of the above.
5.According to the passage, resources such as wind______.
答案:B. are renewable so sustainable
第九篇
In our modern world, there are many factors that place the wellbeing of the ……后文省略
1.The text’s introduction presents_____.
答案:A. Two opinions about environmental problems
2.Which term means the same thing as “global warming?”
答案:D. Climate change
3.What is the primary cause of air pollution?
答案:D. Excessive carbon dioxide emissions.
4.Which is a logical effect of overusing the natural water supply?
答案:D. Droughts
5.All of the following are effects of environmental problems except:
答案:C. Space travel
(二)判断对错
第一篇
These maps are made for talking and touching. And they’re beautiful, ……后文省略
1.3D maps can vocalize building information and directions when touched.
答案:A. T
2.3D maps are designed to help visually impaired visitors navigate public places.
答案:A. T
3.The doctor’s office is always a mile away from where the blind live.
答案:B. F
4.The visually impaired people can hear a fountain gurgling or a bell tower chiming when using 3D maps.
答案:A. T
5.Touch-responsive maps provide dependence to the visually impaired.
答案:B. F
第二篇
With a teeny waist, exaggerated breasts, icy-blue eyes, 21-year-old Valeria says ……后文省略
1.Valeria is the most famous woman on the Russian Internet because she looks like a real Barbie doll.
答案:A. T
2.The president of ASPS said that plastic surgery should never be used to transform oneself into a favorite celebrity.
答案:A. T
3.A plastic surgery is not a real surgery, so it has no risks at all.
答案:B. F
4.The problem we are facing is that Valeria’s unnatural image exemplifies the issue of objectification of women in today’s society.
答案:A. T
5.We are sure Valeria had undergone plastic surgery and photoshopped her looking.
答案:B. F
第三篇
A moderate earthquake struck parts of southeast England on 28 April 2007, ……后文省略
1.During the April 28 earthquake, the whole England was left without power.
答案:B. F
2.The earthquake which had occurred was close to the Channel Tunnel.
答案:A. T
3.It was reported that one lady had got her head and neck injured, but not seriously.
答案:A. T
4.It can be inferred from the passage that England is rarely hit by high magnitude earthquakes.
答案:A. T
5.Musson predicted that another earthquake would occur in west England sooner or later.
答案:B. F
第四篇
Something else could be coming soon to a vehicle near you: more technology……后文省略
1.According to the text, the future vehicles can let the drivers see the area behind the car.
答案:B. F
2.According to the text, the future vehicles can tell you about what other drivers are doing.
答案:A. T
3.The government is pushing for technology that would warn drivers of danger coming from any direction.
答案:A. T
4.The government is pushing for technology that would not increase the cost of the car.
答案:B. F
5.The cars would send text messages to each other within about 300 yards.
答案:B. F
第五篇
Surgery in the future will look very different. Where now there may be up……后文省略
1.In the future, medical professionals will be replaced by robots.
答案:B. F
2.Telerobotics can help a doctor do surgery at a distance.
答案:A. T
3.The first medical robot, the da Vinci Surgical System, was approved for use by the U.S. government in 2000.
答案:A. T
4.The da Vinci system only has two arms.
答案:B. F
5.The da Vinci system has been programmed to do anything for the doctor.
答案:B. F
第六篇
Every time you go online you leave a trail. This is just like a real footprint. ……后文省略
1.It is easy for others to find where you have been, the time you stayed, and what you have done online.
答案:A. T
2.You needn’t to be worried your digital footprint and to be sensible when you are online.
答案:B. F
3.When you are using a shared computer, don’t use your own account to log on.
答案:B. F
4.Passwords should be more complicated by using a combination of letters, numbers and punctuation marks.
答案:A. T
5.According to the passage, your future employers will be interested in your digital footprint.
答案:A. T
第七篇
Apple Inc’s “next big thing” is coming—finally.……后文省略
1.Apple Watch is set to challenge the players in the Chinese market.
答案:A. T
2.The U.S. tech giant’s watch has dominated the market after its launch.
答案:B. F
3.Some Chinese companies have released a number of wearable devices before the Apple Watch launch.
答案:A. T
4.Baidu Inc is the world’s largest personal computer maker.
答案:B. F
5.The Apple Watch will be provided with more than a dozen accessory designs for its consumers.
答案:A. T
第八篇
Some scientists have predicted that healthy adults and children may ……后文省略
1.Only children will take pills to improve their intellectual performance.
答案:B. F
2.Intelligence pills are already as common as coffee or tea.
答案:B. F
3.Students could have to take intelligence drugs tests.
答案:A. T
4.A sleeping pill helps people remember numbers.
答案:A. T
5.Vitamins to help people study are illegal.
答案:B. F
第九篇
My mother fought breast cancer for almost a decade and died at 56. ……后文省略
1.Angelina Jolie never have the chance to know her mother and experience how loving and gracious she was.
答案:B. F
2.Angelina Jolie carries a “faulty” gene, BRCA1, which sharply increases her risk of developing breast cancer and ovarian cancer.
答案:A. T
3.Angelina Jolie said it is not easy to have a mastectomy, but it is a worthwhile choice.
答案:A. T
4.Angelina Jolie will have no chances of developing breast cancer after the mastectomy.
答案:B. F
5.The cost of testing for BRCA1 and BRCA2 is not a big problem for many women.
答案:B. F
四、翻译
(一)英译汉
1.Ultimately, 3D Print Canal House is an architectural research.
答案:归根结底,3D 打印运河住宅是一项建筑研究。
2.Every coin has two sides.
答案:凡事都有两面性。(或:每个硬币都有两面。)
3.Read and accept the Terms and Conditions if you agree with them.
答案:如果您同意条款和条件,请阅读并接受。
4.Chinese companies have released a number of wearable devices over the past few months.
答案:在过去的几个月里,中国企业已经发布了多款可穿戴设备。
5.Space tourism is becoming cheaper and more popular.
答案:太空旅游正变得越来越便宜,也越来越受欢迎。
6.It can print all kinds of desserts and starters.
答案:它可以打印各种各样的甜点和开胃菜。
7.It is said to be a different product from Google Glass in terms of functionality.
答案:据说,在功能方面,它与谷歌眼镜是不同的产品。
8.A 3D printer cannot print everything you want.
答案:3D 打印机并不能打印出你想要的所有东西。
9.Without water, there is no life on the earth.
答案:没有水,地球上就没有生命。
10.Its capital city is growing quickly, but so is the city’s crime rate.
答案:它的首都发展迅速,但该市的犯罪率也在上升。
11.Scientists are working on how to grow food in space to support long-term space missions.
答案:科学家们正在研究如何在太空中种植食物,以支持长期的太空任务。
12.She is an extreme example of societal expectations of perfect beauty.
答案:她是社会对完美beauty 期望的一个极端例子。(或:她是社会对完美容貌期望的一个极端范例。)
13.By 2050, the world’s population is projected to rise to 9 billion.
答案:到2050 年,世界人口预计将增长到 90 亿。
14.Vehicles of the future could be cars that talk to the driver and each other.
答案:未来的交通工具可能是能与驾驶员以及彼此进行“交流” 的汽车。
15.If that were to happen, just contact our nearest agent.
答案:如果发生那种情况,只需联系我们最近的代理商即可。
(二)汉译英
1.你可以浏览书架找书来读。
答案:You can browse the bookshelves to find books to read.
2.这台机器能够让医生进行远程手术。
答案:This machine enables doctors to perform remote surgeries.
3.建筑师们一直很乐观。
答案:Architects have always been very optimistic.
4.太空酒店可能会在未来几年内成为现实。
答案:Space hotels may become a reality in the next few years.
5.这些平台未来性能会更加强大,但价格会更便宜。
答案:These platforms will have more powerful performance in the future, but their prices will be lower.
6.科学家们在研究太空种植。
答案:Scientists are researching space cultivation.
7.我希望很快能听到您的消息。
答案:I hope to hear from you soon.
8.即使我们不能达成一致,我们也应该保持联系。
答案:Even if we can’t reach an agreement, we should still keep in touch.
9.这张照片让我们想起了在夏令营里度过的日子。
答案:This photo reminds us of the days we spent at the summer camp.
写作任务
请根据以下信息写一个公司简介:
•公司名称:蓝米公司
• 成立于 2012 年 4 月的一家移动互联网企业
• 专注于高端智能手机、移动互联网产品的研发
• 吸纳人才,注重用户反馈
• 2024年,其智能手机销量约1200万部
Lanmi Company Introduction
Founded in April 2012, Lanmi is a mobile internet firm focusing on high-end smartphone and mobile internet product R&D. It values talent recruitment and takes user feedback seriously to refine products. In 2024, its smartphone sales hit around 12 million units, a testament to market recognition. Committed to innovation, Lanmi strives to deliver quality tech solutions, aiming to maintain growth in the competitive mobile internet sector.

